Business Model Canvas – enkelt forklart!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Business Model Canvas, hentet fra Innovasjon Norges nettsider – av Alexander Osterwalder


Hva er en forretningsmodell – og hvordan kan du bruke den?

Å utarbeide en modell og skisse for forretningene dine er ifølge Innovasjon Norge viktig, spesielt for oppstartsselskaper. Alexander Osterwalder utviklet modellen Business Model Canvas. Den handler om hva du skal levere til hvem, hvilke konkurrenter du har og hvordan du skal selge og ta betalt. Her har jeg skrevet min egen forklaring på hva en BMC bør inneholde, inspirert av Innovasjon Norges forklaring på det:

Hvem skaper vi verdi for?

Man bør segmentere kundene sine. Er det menn eller kvinner, hvilken alder er disse i og hvor bor de? Hvem er de viktigste kundene du vil nå? Du må velge å fokusere på segmenter som er betalingsvillige ovenfor verdien du vil levere. Eksempelvis er det ikke lurt å spille de nyeste poplåtene dersom du driver en butikk segmentert for seniorer.

Hvilket problem løser vi?

Å tjene penger kan gjøres ved å løse problemer. Vi må bearbeide et løfte for kunden ettersom hva vi leverer av produkter eller tjenester. Problemet du løser er selve kjernen og verdien du skal leve av, som på mange måter kan ses på som å senke transaksjonskostnader (vi fjerner et nåværende problem for kunden).

Hvor skal verdien kommuniseres?

Gjennom hvilke kanaler skal segmentet vårt oppdage det vi tilbyr? Hvordan skal vi nå kunden? Er det en liten annonse i Aftenposten eller på TV? Snapchat? Alt dette avhenger av segmenteringen du har valgt. Verdien kan dessuten formidles i «felten», i butikk eller på nett gjennom mennesker eller skjermer. Clas Ohlson senker sine transaksjonskostnader ved å tilby en skjerm i butikk der man kan søke på alle varene de har, så du enkelt finner dem i butikken.

Hvilken relasjon skal vi ha til segmentet vårt?

Salg handler mye om tillit og relasjoner – så hvor skal man «posisjonere seg» i forhold til segmentet man har valgt å fokusere på? Er det personlig salg/service, selvbetjening eller automatiserte konsepter? Her kan det jo tenkes at det er forskjell på lavkost kontra nisje e.l.

Hva tar vi betalt for og hvordan?

I forretningsmodellen er det viktig å vurdere hva du faktisk tar betalt for, og hvordan man tar betalt. Dette er viktig å tenke på med tanke på å senke transaksjonskostnader. Dersom det er enkelt for kunden å betale er det enklere å få til et salg. For eksempel pakkeløsninger, abonnement eller engangspris?

Hvordan oppfylle det du lover?

For å kunne skape kundeverdi er det viktig å inneha kompetanse på det du leverer. Dersom du leverer finanstjenester kan det være greit å kunne ulike regnskapsprogram og ulike faktureringsverktøy?

Hva må du gjøre for å gjennomføre?

Dersom forretningsmodellen du har laget skal fungere, er man nødt til å gjøre noe. Verdien du lover å levere til kunden må skapes gjennom noen aktiviteter du anser som viktige for ditt segment. Dersom du lover kunden god kvalitet må dette bevises for å skape tillit.

Hvem bør du samarbeide med?

Det er ingen tvil om at nettverk er «trendy» å snakke om, og fokusere mye på i forretningsvirksomhet for å styrke deg selv og forretningene. Det er viktig å presisere hvem partnerne dine er og hvilke leverandører du har, og ikke minst hvem du målrettet ønsker et samarbeid med.

Hvilke kostnader har jeg?

Å fokusere på og ha oversikt over kostnader er svært viktig når man skal drive en bedrift. Er det ikke lønnsomt vil du ikke kunne skape verdi over tid. Så du må derfor kartlegge de aller viktigste kostnadene du har.

Vil du lage en forretningsmodell ved hjelp av metoden? Trykk her!

Dersom du ønsker en visuell framstilling av hva Business Model Canvas er og hvorfor du skulle ha behov for det, se videoen under.

Å arbeide for å ha en god og oversiktlig forretningsmodell er viktig fordi den gir deg innsikt, oversikt over mulighetene du har og en styringsmodell for å fatte riktige beslutninger. Meningen er at modellen skal være en plan på hvordan man skal oppnå suksess. Den er dessuten dynamisk, hvilket vil si at det er lurt å se på den og utarbeide den etterhvert som du jobber og utvikler forretningene.

Dersom du ønsker å lese mer eller ønsker en annen forklaring fra en av mine dyktige medstudenter, les Marius Vestliens innlegg om BMC.

Oppsummert tenker jeg – så enkelt og greit! For startups og gründere er dette den perfekte forretningsmodellen uten for mye detaljer. Selv har jeg forsøkt litt entreprenørskap og fant det krevende å gi gode svar på alt, derfor kan denne modellen være en fin og overordnet start. Hva tenker du?

Kilder

https://www.innovasjonnorge.no/no/verktoy/verktoy-for-oppstart-av-bedrift/hvordan-lage-forretningsmodell/

Du vil kanskje lese dette også..

Inbound: La kundene komme til deg

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»] Det er 2 måter å komme i kontakt med kundene dine på: du tar kontakt

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Nettsiden er laget av meg i 2021. Jeg samler inn data fra nettsiden ved å bruke tredjepartscookies. Dessverre ikke spiselige.