Skap resultater med markedsføringen og betal kun når det funker

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
  • Hva er performance marketing
  • Eksempler fra bedrifter

Performance marketing er direkte oversatt «ytelsesmarkedsføring». Men også kalt resultatbasert markedsføring. Du betaler for det annonsen klarer å yte, eller gi av resultater. Med andre ord betaler man kun når en handling blir gjennomført, som f.eks. at man har fått et lead, et salg, et klikk eller noen har fylt inn et skjema. Det er derfor viktig å kunne måle og analysere de resultatene man får av annonsene.

Det er markedsføring man betaler for. Altså ikke organisk. De som jobber med performance marketing fokuserer ofte på annonsering gjennom sponsoravtaler, affiliate, SoMe (sosiale medier) og søkemotormarkedsføring.

Performance = annonsens ytelse = betaling per konvertering

Segmentert og målrettet

Performance marketing skiller seg fra tradisjonell markedsføring, fordi det krever høyere grad av målrettet markedsføring. Meningen er at man skal kunne treffe hver enkelt forbruker med et tilpasset og relevant budskap. Det kan være å kjøre annonser på Instagram, rettet mot menn, som er interessert i jakt. I tillegg kan disse være mellom 28 og 45 år. Dette er målrettet og segmentert, og derfor performance-vennlig.

Du kan også velge å kjøre flere annonser (f.eks. A/B-teste), for å se hvilke annonser som presterer best. Dette kan du måle gjennom:

  • Cost Per Impression (CPM): Også kalt Cost Per Mille. Betaling per 1000 visning av annonsen.
  • Cost Per Click (CPC): Betaling per klikk på en annonse. Ofte brukt i SEM (søkemotormarkedsføring).
  • Cost Per Sales (CPS): Når en konvertering i form av salg blir gjennomført – først da betaler man.
  • Cost Per Leads (CPL): Betaling for leads (interesserte kunder). F.eks. dersom en kunde fyller ut et kontaktskjema eller abonnerer på et nyhetsbrev. Da er kunden et lead, siden de viser interesse.
  • Cost Per Acquisition (CPA): Prisen annonsør betaler for når en spesifikk handling gjennomføres.

Det handler om å måle et av disse (det finnes så klart flere ting man kan måle). Uten å kunne måle disse, kan det heller ikke kalles performance marketing. Du må evaluere de valg som er gjort, definere kampanjemål, velge riktige plattformer (f.eks. Google Display), kostnader og selvfølgelig resultater.

Performance marketing is a great strategy when you want to be able to measure results, and get them fast.

Barry Feldman

Hvorfor performance?

Det er en større resultatorientert tilnærming enn ellers. Det er mye jobb og analyse involvert, men er det gjort riktig kan det gi gode resultater. Denne type markedsføring skiller seg fra massemarkedsføring (f.eks. TV), fordi man jobber mye mer målrettet. Det handler om å ha de best optimaliserte markedsføringsaktivitetene, og i tillegg ha spesifikke mål du jobber mot. Derfor kan det også være mer jobb involvert. Men samtidig er det mye data og programmer som kan hjelpe deg på veien!

Kilder

Synlighet.no: Hva er performance marketing?

Du vil kanskje lese dette også..

Inbound: La kundene komme til deg

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»] Det er 2 måter å komme i kontakt med kundene dine på: du tar kontakt

Én kommentar

  1. Fint innlegg! Du forklarer begrepet og underbegrepene godt, i tillegg har du en god oppbygning og fin variasjon i teksten din.

    Bra jobba og masse lykke til videre 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Nettsiden er laget av meg i 2021. Jeg samler inn data fra nettsiden ved å bruke tredjepartscookies. Dessverre ikke spiselige.